Odrody: Glera, Pinot Nero, Chardonnay
Obsah kyselín: 5,8 g/l
Zvyškový cukor: 3 g/l
Alkohol: 12%
Vzhľad: Svetlá slamená farba so zelenkavými odleskmi
Vôňa: Komplexná, ovocná, tóny marhúľ, červených ríbezlí a medu
Chuť: Ovocná s dlhou dochuťou a príjemnou kyslosťou
GARBARA
Ambrogio Grotto, prezývaný Garbary, narodený v roku 1926, pestoval a vyrábal prosecco Cartizze vo svojom malom sídle v S. Stefano di Valdobbiadene. Viac ako pol storočia strávil medzi strmými radmi a staral sa o každý jednotlivý vinič ručne a s každým malým detailom. Veril, že veľkolepé víno sa rodí predovšetkým na vinici.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár